pippelbramen-header-bramenteelt2-980x200

Alle recepten met bramen op een rij

bramentaart-293x195px

Ingredienten

  • 250 g bloem + extra om te bestuiven
  • 50 g witte basterdsuiker
  • 125 g koude boter, in blokjes
  • 1 ei
  • 2-3 el sinaasappelsap
  • el custardpoeder (pak a 400 g)
  • 2 el vloeibare honing
  • 2 rode appels
  • 2 bakjes bramen (a 150 g)

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 °C. Meng de bloem met de suiker en wat zout. Voeg de boter toe en wrijf het geheel met je vingertoppen tot een kruimelig mengsel. Meng het ei en 1-2 el koud water erdoor en kneed alles tot een deegbal. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een ronde lap met een doorsnede van 30 centimeter. Bekleed de ingevette vorm met het deeg en druk het aan de zijkant tot halverwege de rand aan.

Meng in een kom het sinaasappelsap met de custardpoeder en de honing. Was de appels, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in blokjes. Schep de appel en de bramen door het custardmengsel en schep dit in de taart-bodem. Schuif de vorm een richel onder het midden in de oven en bak de taart in 30-40 minuten goudbruin en gaar. Laat de taart buiten de oven afkoelen. Serveer lauwwarm. Lekker met (walnoten)ijs.

bron: Allerhande