pippelbramen-header-bramenteelt2-980x200

Alle recepten met bramen op een rij

mascarpone-bramen-293x195px

Ingredienten

  • 30 g pistachenoten, gepeld
    (doosje 95 g)
  • 2 bakjes rode bessen (a 150 gram), gerist
  • 12 lange vingers
  • 1 bekertje slagroom (125 ml)
  • 1 citroen, schoongeboend
  • 1 vanillestokje (zakje 1.5 g)
  • 1/2 bakje mascarpone (zachte roomkaas, 250 ml)
  • 50 g witte basterdsuiker
  • 1 bakje frambozen (150 g)
  • 1 bakje bramen (150 g)

Bereiding

Hak de pistachenoten grof en rooster ze 4 min. in een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord. Pureer 2/3 van de bessen met de staafmixer. Druk de puree met een pollepel door een zeef en vang het sap op. Zet 4 borden klaar. Wentel de lange vingers door het sap en leg op elk bord 3 lange vingers naast elkaar. Klop de slagroom iets dikker dan yoghurt. Zet in de koelkast. Rasp de gele schil van de citroen. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met de punt van een scherp mes het merg eruit. Meng de mascarpone, het rasp, de suiker en het vanillemerg. Spatel de slagroom door het mascarponemengsel en verdeel dit over de lange vingers. Verdeel de rest van de bessen, frambozen, bramen en pistachenoten erover.

bron: Allerhande