pippelbramen-header-bramenteelt2-980x200

Alle recepten met bramen op een rij

bosvruchtentaart-293x195px

Ingredienten

  • 200 g almond cookies (rol a 300 g)
  • 50 g roomboter
  • 3 bakjes blauwe bessen (a 150 g)
  • 2 bakjes bramen (a 150 g)
  • 225 g witte basterdsuiker
  • 10 blaadjes witte gelatine
  • 1 citroen
  • 250 g mascarpone
  • 250 g volle yoghurt
  • 250 ml slagroom

Materialen

  • bakpapier
  • springvorm (doorsnede 24 cm)

Bereiding

Wand en bodem van springvorm bekleden met bakpapier. Koekjes verkruimelen. Boter smelten en door fijne koekkruimels mengen. Massa over bodem van taartvorm uitdrukken en in koelkast minstens 30 min. laten opstijven.

Intussen in pan 2 bakjes blauwe bessen en 1 bakje bramen met 75 g basterdsuiker en scheutje water verwarmen. Op laag vuur 10 min. zachtjes laten koken. Door zeef wrijven en puree laten afkoelen.

Gelatine 5 min. in koud water weken. Citroen schoonboenen, schil fijnraspen en vrucht uitpersen. In pannetje citroensap verwarmen (niet laten koken). Gelatine uitknijpen en van vuur af in citroensap oplossen. Iets laten afkoelen.

In kom mascarpone, yoghurt en slagroom met rest van suiker tot gladde massa kloppen. Gelatine en citroenrasp goed erdoor roeren. Fruitpuree bij mascarponemengsel schenken en met spatel enkele slagen omscheppen, voor marmereffect. Mengsel voorzichtig over taartbodem schenken en taart in koelkast minstens 3 uur laten opstijven.

Nabereiden

Rand van springvorm verwijderen. Taart met in heet water gedompeld mes in 8 punten snijden. Garneren met rest van bessen en bramen.

 bron: Allerhande