pippelbramen-header-bramenteelt2-980x200

Alle recepten met bramen op een rij

tiramisu-bramen-293x195px

Ingredienten

  • 1 bakje mascarpone (zachte roomkaas, 250 g)
  • 50 g witte basterdsuiker
  • 175 ml vers sap appel-peer-framboos (fles 500 ml)
  • 12 lange vingers (koek, pak 175 g)
  • 1 bakje bramen (150 g)
  • 1 bakje blauwe bessen (150 g)
  • 1 bekertje slagroom (125 ml)
  • 1 el cacaopoeder

Bereiding

Klop de mascarpone met de basterdsuiker en 50 ml vruchtensap luchtig met een mixer.

Bestrijk de bodem van de schaal met de helft van het mascarponemengsel. Schenk de rest van het sap in een diep bord. Wentel de lange vingers één voor één door het sap en leg ze naast elkaar op het mascarponemengsel. Druk een beetje aan. Bestrijk met de rest van de mascarpone en verdeel de bramen en de bessen erover. Klop de slagroom half stijf en bestrijk het fruit ermee. Dek de schaal af met vershoudfolie en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

Bestrooi de bovenkant van de tiramisu vlak voor serveren met cacao.

bron: Allerhande