pippelbramen-header-bramenteelt2-980x200

Alle recepten met bramen op een rij

bramen-yoghurtijs-293x195px

Ingredienten

  • 150 g bramen
  • 2 takjes verse munt (zakje a 15 g), alleen de blaadjes
  • 200 ml volle yoghurt
  • 125 g fijne kristalsuiker
  • 200 ml slagroom

Bereiding

Prak de bramen met een vork tot een grove puree. Snijd de muntblaadjes in dunne reepjes. Meng in een kom de yoghurt met de suiker en roer tot de suiker is opgelost. Klop de slagroom in een kom lobbig en schep de bramen, de munt en het yoghurtmengsel er losjes door. Vul de ijslollyvormen tot aan de rand met het yoghurtmengsel. Sluit de vormen met het dekseltje en het stokje. Gebruik je glaasjes, dek ze dan af met plasticfolie. Laat ze afgedekt in circa 4 uur in de vriezer bevriezen.

Neem de ijsjes uit de vriezer en dompel de onderkant van de vormen kort in heet water. Trek voorzichtig de ijslolly's aan het stokje uit de vormen.

TIP: IJs wordt zachter en luchtiger als je het yoghurtmengsel in een ijsmachine tot ijs draait. Of schenk het in een diepvriesdoos en laat het in de diepvries in 4 uur bevriezen. Roer het mengsel elk halfuur met een vork om, zodat de ijskristallen breken. Serveer het ijs in coupes in plaats van lollyvormen.

bron: Allerhande